MAAR IK HAD NOG EEN VRAAGJE OVER…

FAQ

Op deze pagina bundelen we de vragen die frequent worden gesteld. Indien u een vraag heeft, kan u in volgende lijst nagaan of het antwoord reeds geformuleerd staat. Vindt u geen antwoord op uw vraag? Aarzel niet om ons te contacteren!

ALGEMEEN

Een assistentiewoning, vroeger ook bekend als serviceflat, is een aangepaste woning voor 65-plussers. In de woning zijn minstens een leefruimte met keuken, een aparte slaapkamer en een aparte badkamer met toilet voorzien. De woning is aangepast aan de mogelijke noden van senioren. Zo is het woningcomplex en de woning vlot toegankelijk en zijn er noodoproepsystemen voorzien.
Er kan beroep gedaan worden op gemeenschappelijke diensten zoals poetshulp, warme maaltijden of thuisverpleging. Alle gemeenschappelijke ruimtes in het gebouw kunnen vrij gebruikt worden. Verder is er een woonassistent aanwezig en er worden activiteiten georganiseerd ter ondersteuning van het sociaal contact.

De overheid beslist over de erkenning van assistentiewoningen. Dit kan u zien als een kwaliteitslabel. Hiermee verkrijgt u de garantie dat de erkende assistentiewoning voldoet aan een hele reeks erkenningsvoorwaarden. Residentie Stevensveld is een erkende assistentiewoning.

Deze staat voor groep assistentiewoningen. Wij vallen onder deze algemene term omwille van het samenbrengen van 30 erkende assistentiewoningen onder één dak.

Neen, de assistentiewoningen kunnen enkel gehuurd worden.

Vanuit de wet geldt de bepaling dat de residentie geen gelden of goederen mag beheren.

INFRASTRUCTUUR

In Residentie Stevensveld zijn twee types woningen voorzien. U hebt de standaardwoning die 60 m² meet en de luxewoning die 77 m² groot is. Elk type woning beschikt over een terras. Kan u deze afmeting moeilijk inschatten? Maak gerust een afspraak voor een bezichtiging!

Volgende meubels worden door ons voorzien en blijven aanwezig in de assistentiewoning.

Leefruimte: flatscreen televisie, vaste televisiekast, over- en ondergordijnen
Keuken: ingebouwde kasten, afwasbak, vitro keramische kookplaat, oven, koelkast, vaatwasmachine
Slaapkamer: elektrisch verstelbare boxspring voor twee personen, ingebouwde kasten, flatscreen televisie, over- en ondergordijnen
Badkamer: lavabo, spiegelkast, inloopdouche, toilet
Gastentoilet: toilet, wasbakje

Afwijkingen aan dit vast meubilair zijn niet mogelijk. Aanvullend op deze meubels kan u de flat naar eigen smaak inrichten met uw eigen materiaal. Matten raden wij af omwille van het valrisico.

Op de ondergrondse verdieping is een parking voorzien waar bij iedere assistentiewoning ook een aparte, afsluitbare bergruimte hoort. Deze tweede berging meet 3 meter op 1,60 meter.

Neen, in de woning staat reeds een luxueus bed op u te wachten. U kan genieten van uw nachtrust in een boxspring met elektrisch verstelbaar rug-, nek- en beengedeelte. De maten van het bed zijn de volgende: breedte 90cm, lengte 200 cm, hoogte 31cm exclusief matras. De maten van de matras: 200cm x 90cm x 20cm. Ook de nachttafels zijn inbegrepen en hoeft u niet zelf mee te brengen. Lakens en dergelijke dient u wel zelf te voorzien.

Neen, maar elke assistentiewoning beschikt over een richel met doorzichtige bevestigingen om schilderijen, kaders en dergelijke op te hangen.
Neen, de brandverzekering van het gebouw dekt ook uw assistentiewoning. Wel raden we aan om een familiale verzekering te nemen.

VERBLIJF

In uw woning beslist u wie welkom is en wanneer. Er worden geen vaste ‘bezoekuren’ opgelegd door de residentie. De hoofdingang is beveiligd. U kan zelf de bezoekers binnenlaten via de videofoon in uw woning. U bent met uw bezoek ook meer dan welkom in de leefruimte of de bistro.

In openbare gebouwen geldt een totaal rookverbod. Ook in de assistentiewoning staan wij roken niet toe omwille van de brandveiligheid.
Huisdieren kunnen wij helaas niet toelaten in de assistentiewoning.

DIENSTEN

De gemeenschappelijke delen worden door werknemers van de residentie gepoetst. In uw assistentiewoning kan u zelf schoonmaken of een beroep doen op de poetsdienst van Familiehulp of een eigen poetshulp.

Uw woning beschikt over een keuken dus u kan te allen tijde maaltijden bereiden. Heeft u geen tijd om te koken, wenst u te genieten van een rustig dagje of bent u niet de beste kok? Geen probleem! U kan maandelijks intekenen op de warme maaltijden in de residentie. Deze worden vers bereid in de residentie door onze kok. U verkrijgt het warme middagmaal in de bistro op de gelijkvloerse verdieping. Aanvullend kan u ook ontbijt en avondmaal verkrijgen na inschrijving.

Uw woning beschikt over een berging met aansluitingen voor een was- en droogkast. U heeft de mogelijkheid om uw kledij zelf te wassen.
Al deze zaken worden door ons onderhouden. Dit is uiteraard inbegrepen in de standaarddiensten van uw assistentiewoning.
Er is een ruim aanbod aan animatie voorzien. U mag zich verwachten aan onder andere filmvoorstellingen, buffet, volksspelen, geheugentraining, gymnastiek,…
U kan de activiteitenkalender aan het onthaal verkrijgen.

MEDISCH

Zeker! U hebt beslissingsrecht met betrekking tot uw geneesheer en eventueel andere paramedici.
U heeft in de woning een noodoproepsysteem dat in verbinding staat met de centrale van het Wit-Gele kruis.
Dit kan absoluut! U bent, samen met al uw hulpverleners welkom. Ga wel in overleg met uw vertrouwde thuisverpleging om na te gaan of hij/zij ook de verplaatsing maakt naar de regio (Asse) van onze assistentiewoningen.
Wanneer de gezondheidstoestand van een bewoner achteruitgaat, helpen wij bij het uitzoeken van een gepaste oplossing. Zo krijgt u bijvoorbeeld voorrang op wachtenden voor een verblijf (kortverblijf of permanent) in Woonzorgcentrum Walfergem.

NOG VRAGEN?

CONTACTEER ONS